Ziekmelden 033-4450333 of via de HOY app

Iedereen een VIP

Heb je altijd al een VIP willen zijn? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Op het PRO33college ís iedereen een VIP! We doen er alles aan om de stap van de basisschool naar de middelbare school makkelijker voor je te maken. Net als op de basisschool heb je één meester of juf waar je alle belangrijke dingen mee bespreekt. Dat je is mentor. Samen gaan jullie kijken waar jij van AAN gaat. Wat vind jij leuk? Wat kun je al goed? En wat wil je leren op het PRO33college? Je kunt veel verschillende vakken kiezen en diploma’s en certificaten op jouw eigen niveau halen.

Vragen?

Stel ze aan het intake en ondersteuningsteam, intake@pro33college.nl

Regeling regulering

In de komende periode zien wij weer graag de inschrijvingen voor de nieuwe leerlingen voor het volgend schooljaar tegemoet. We hebben plaats voor drie eerste klassen. In de afgelopen jaren bleek dat ruim voldoende voor de nieuwe instroom. Alle VO scholen hebben in de regio afspraken met elkaar gemaakt over de aanmeldingsprocedure, ook het praktijkonderwijs valt onder deze regeling.

Indien er meer aanmeldingen zijn dan de beschikbare ruimte in de genoemde drie klassen, zal er z.s.m. door een notaris d.m.v. loting bepaald worden welke leerlingen wij kunnen inschrijven op het PRO33college. Wij willen benadrukken dat wij niet verwachten dat er sprake zal zijn van de noodzaak tot loting. In de afgelopen jaren is dit nog nooit gebeurd.
De scholen voor praktijkonderwijs in de regio zijn verantwoordelijk om alle leerlingen met een toelaatbaarheidsverklaring een plek te bieden. Er zal dus altijd een school voor uw kind beschikbaar zijn! Bij eventuele loting geldt dat niet bij de leerlingen die broertjes of zusjes op school hebben.

Weet jij nog niet zeker of het praktijkonderwijs of het VMBO het best bij je past? Kijk dan eens naar onze 2 jarige brugklas PRO-VMBO!

Wanneer er twijfel is bij het advies tussen praktijkonderwijs en vmbo, is wellicht de 2-jarige brugklas pro-vmbo op PRO33college een optie. Samen met het vmbo van Het Element en Trivium College bieden wij op PRO33college de 2-jarige brugklas pro-vmbo aan.

In deze 2-jarige brugklas krijgen de leerlingen Nederlands, Engels en wiskunde op vmbo-basis niveau aangeboden, waarbij de leerstof van leerjaar 1 over 2 leerjaren aangeboden wordt. Na deze twee jaar wordt er gekeken wat het best passende vervolgtraject wordt voor de leerling: Verder in klas 2 van het vmbo of verder naar klas 3 op het praktijkonderwijs. In beide gevallen betekent het dat de route in totaal 5 jaar duurt.

Wat zijn de voordelen van de pro-vmbo brugklas op PRO33college?

  • Bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs komt er veel op de leerling af. PRO33college is een kleine school met ongeveer 200 leerlingen. De leerling zit in een klas met maximaal 15 leerlingen.
  • Iedere dag is er een startmoment met de klas.
  • De leerling krijgt de theorielessen voornamelijk van de mentor, hierdoor is er veel individuele aandacht voor de leerling.
  • De leerling doet mee met alle praktijkvakken van het praktijkonderwijs.
  • Tijdens de theorielessen krijgen de leerlingen les uit de vmbo-boeken en zullen zij ook leren hoe om te gaan met huiswerk.
  • In de tweede klas volgt de leerling een interne stage.

 

Klik hier voor de criteria 2-jarige brugklas pro-vmbo.

Wanneer de leerling (mogelijk) passend is voor de 2-jarige brugklas pro-vmbo, wordt dit door de basisschool onderbouwd in het OKR. Het definitieve besluit welke leerlingen in deze 2-jarige brugklas geplaatst worden, ligt bij de intakecommissie van het PRO33college.

Bij vragen, neem contact op met de intakecommissie via intake@pro33college.nl.